Kako da istakneš oči šminkom

Kako istaći oči šminkom

Prva stvar koju zapazimo kod drugih ljudi su oči, pa se ne kaže bez razloga da su oči ogledalo duše. Zbog toga toliko značaja pridajemo njihovom šminkanju.

Bilo da imaš krupne ili sitne oči verovatno želiš da uvek budu istaknute i da privlače pažnju. To možeš učiniti pomoću ovih par jednostavnih make-up trikova za koje garantujemo da ćeš ih brzo uvrstiti u svoju dnevnu rutinu šminkanja.

1. Popuni svoje obrve

kako istaći oči šminkom - popuni obrve

Lepo definisane obrve daju okvir tvom licu i čine tvoje oči upečatljivijim. Make-up legenda Bobbi Brown preporučuje da popunjavaš obrve sa senkom koja se podudara sa bojom tvojih obrva. Za ovu svrhu možeš koristiti INGRID Professional set za obrve.

Važno je da pratiš prirodan luk obrva. Ukoliko imaš guste i jake obrve, nanesi providni gel za oblikovanje obrva kako bi ih učvrstila i kako bi svaka dlačica sve vreme bila na svom mestu.

2. Pre svega, prajmer za senku za oči!

Poslednja stvar koju želiš je da se senka nakupi u naborima tvojih kapaka ili da se razmaže. Koristi podlogu za senku za oči. Osim što ćeš lakše naneti senku na svoje kapke, ona će biti intenzivnije pigmentacije i stajaće nepomično na tvojim kapcima po ceo dan.

3. Stvori efekat dubine

Da bi istakla oči, poenta je u tome da stvoriš efekat dubine pomoću senke. Kako bi to postigla, prvo nanesi svetliju senku preko celog kapka, a potom nanesi tamniju senku na pregib iznad kapka.

Ne zaboravi da izblendaš ove dve nijanse pomoću odgovarajuće četkice za šminkanje kapaka.

4. Odaberi odgovarajuće nijanse senki

kako istaći oči šminkom - senka

Koliko god se trudiš da ispoštuješ sve potrebne korake i pravila, a ipak promašiš u odabiru nijanse senke, nećeš postići efekat kakav si želela. Smatraj ovo najvažnijim korakom!

Odaberi nijanse koje su suprotne boji tvojih očiju kada posmatraš spektar boja.

blank

To znači da plavim očima savršeno pristaju bronzane i bakarne nijanse, dok zelenim i smeđim očima najbolje pristaju ljubičaste ili taupe nijanse senki.

Takođe je važno da obratiš pažnju na to koji je ton tvoje kože kada biraš senku za oči. Što je tamniji ton kože, senka bi trebalo da bude toplija.

5. Ne preskači ajlajner

kako istaći oči šminkom - ajlajner

Nanesi tečni ajlajner ili olovku za oči uz liniju gornjih trepavica. Ako imaš svetle oči dobro će ti stajati braon ajlajner, a ukoliko su tamnije, savršeno će ti pristajati crni ajlajner. U svakom slučaju, sa crnim ajlajnerom nećeš pogrešiti koja god da je boja tvojih očiju.

Ajlajner nanesi što bliže liniji trepavica. Za „smoky izgled“ nanesi braon ili crnu senku ispod linije donjih trepavica sa malom četkicom za senku. Samo vodi računa o tome da se gornji i donji ajlajner sretnu na spoljašnjem uglu oka.

6. Istakni oči na pravim mestima

Nanesi malo svetle, sedefaste senke tik ispod obrva i u unutrašnjem uglu oka (kod suznice). Ovaj trik čini tvoj pogled otvorenijim. Ukoliko nemaš takvu senku, slobodno možeš da koristiš i hajlajter.

7. Uvek stavi maskaru

kako istaći oči šminkom - maskara

Prvo uvij svoje trepavice pomoću uvijača, potom, nanesi 2 ili 3 sloja maskare od korena prema vrhu trepavica. Bobbi Brown čak kaže da voli da nanese različite tipove maskara u svakom sloju kako bi trepavice izgledale još dramatičnije.

Savet plus – Istakni usne umesto očiju

Još jedan neobičan način da istakneš svoje oči je da ih potpuno ignorišeš. Nanesi na usne neku jaku nijansu ruža ili sjaja, a koristi nude senke, bez ajlajnera i eventualno sa malo maskare.

Na koji način ti voliš da istakneš svoje oči?

One thought on “Kako da istakneš oči šminkom

  1. Pingback: Ovo su zlatna pravila kako da šminka na vašem licu uvek izgleda uredno - Plezir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 − 11 =