Politika privatnosti

Mi, kao kompanija Kozmetika i parfemi d.o.o. smo svesni koliko je našim korisnicima važna zaštita i poverljivost ličnih podataka. Naša politika privatnosti je usklađena sa Opštom regulativom o zaštiti podataka („GDPR“) koja je stupila na snagu 25.5.2018., kao i sa Regulativom o elektronskoj privatnosti („ePrivacy Regulation“). Želeli bismo ovde da objasnimo koje podatke sakupljamo i šta radimo s njima.

1. Kategorije podataka o ličnosti i svrha obrade

Metapodaci

Naš websajt možete koristiti bez davanja bilo kakvih podataka o vašoj ličnosti. U tom slučaju, mi prikupljamo samo sledeće metapodatke na osnovu Vašeg korišćenja istih:

 • stranicu sa koje ste došli do našeg websajta,
 • datum i vreme pristupa,
 • količinu prenetih podataka,
 • status prenosa,
 • tip web-pretraživača,
 • IP adresu,
 • operativni sistem i interfejs,
 • jezik i verziju softvera pretraživača.

Vaša IP adresa će se koristiti kako bi Vam se omogućio pristup našem websajtu. Metapodaci, kao i IP adresa koristiće se za poboljšanje kvaliteta i usluga na našem websajtu analiziranjem ponašanja naših korisnika.

Nalog

Ako odlučite da kreirate nalog na našem websajtu, tražićemo vam da date Vaše osnovne podatke o ličnosti (ime i prezime, poštansku adresu, e-mail adresu, broj telefona i adresu za fakturisanje i isporuku). Mi obrađujemo takve podatke o ličnosti kako bismo Vam pružili funkcionalnost naloga i kako biste mogli da pratite vaše porudžbine.

Poručivanje proizvoda

Ako poručite neki proizvod preko našeg websajta, mi sakupljamo i obrađujemo Vaše sledeće podatke o ličnosti: podaci o Vašem nalogu (nije obavezno da kreirate nalog da biste poručili proizvod), ime i prezime, vrsta i količina proizvoda, kupoprodajna cena, datum porudžbine, status porudžbine, Vaša adresa ili adresa za isporuku, broj telefona, e-mail. Mi obrađujemo takve podatke o ličnosti za potrebe realizacije porudžbine proizvoda, pružanja usluga zaštite potrošača, usaglašavanja sa zakonskim obavezama, odbrane, ostvarivanja i sprovođenja pravnih zahteva i marketinga u skladu s interesovanjima korisnika.

Komentari i recenzije

Kada ostavite komentar ili recenziju na sajtu, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, a takođe i vašu IP adresu i niz korisnika korisničkog agenta za pomoć pri otkrivanju spama.

Takođe, naš sajt koristi Facebook alat za ugrađivanje komentara na sajt, pa ukoliko ste na podeljenom članku sa našeg sajta na Fejsbuku ostavili komentar, on će biti vidljiv na toj stranici određenog članka na našem sajtu, i obrnuto.

Kontakt forma

Ako koristite naš kontaktni obrazac da nam pošaljete poruku, mi ćemo koristiti vaše informacije u obrascu samo da bismo vam odgovorili na pitanje ili vas kontaktirali u vezi sa vašim upitom.

Informacije koje pružate preko našeg kontakt formulara neće se koristiti za bilo koje druge svrhe.

Kontakt forma koristi Google reCAPTCHA v3 tehnologiju za zaštitu od neželjenih poruka. Za više informacija o privatnosti prilikom korišćenja ove tehnologije posetite stranicu Google Privatnost i Uslovi.

Ugrađeni sadržaj sa drugih web stranica

Članci na ovoj web lokaciji mogu uključivati ugrađeni sadržaj (npr. Video zapise, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web stranica se ponaša na isti način kao i da je posetilac posetio drugu web lokaciju.

Ovi web sajtovi mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugrađivati dodatna praćenja treće strane i nadgledati svoju interakciju sa tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate nalog i prijavljeni ste na toj web lokaciji.

2. Treće strane

Prenos pružaocima usluga

Mi možemo angažovati eksterne pružaoce usluga, koji nastupaju kao obrađivači podataka za nas, za pružanje određenih usluga, kao što su pružaoci usluga vezanih za websajt, pružaoci marketinških usluga ili pružaoci usluga IT podrške. Prilikom pružanja takvih usluga, eksterni pružaoci usluga mogu imati pristup i obrađivati Vaše podatke o ličnosti.

Mi zahtevamo od tih eksternih pružaoca usluga da spovode i primenjuju mere zaštite kako bi obezbedili privatnost i bezbednost Vaših podataka o ličnosti.

Ostali primaoci

U saglasnosti sa merodavnim propisima o zaštiti podataka, mi možemo preneti podatke o ličnosti organima za sprovođenje zakona, državnim organima, pravnim savetnicima, eksternim konsultantima ili poslovnim partnerima. U slučaju spajanja ili preuzimanja, podaci o ličnosti mogu se preneti trećim licima koja učestvuju u postupku spajanja ili preuzimanja.

3. Pravni osnov za obradu

Obradu Vaših podataka o ličnosti možemo zasnivati na sledećim pravnim osnovima:

 • Dali ste pristanak na obradu Vaših podataka u jednu ili više konkretnih svrha;
 • Obrada je potrebna za realizaciju ugovora u kojem ste jedna od strana ili radi preduzimanja koraka, na Vaš zahtev, a pre zaključivanja ugovora;
 • Obrada je potrebna radi usaglašavanja sa zakonskim obavezama kojima podležemo;
 • Obrada je potrebna radi zaštite vitalnih interesa – Vaših ili drugog fizičkog lica;
 • Obrada je potrebna za izvršenje zadataka koji se vrše u javnom interesu ili u okviru sprovođenja zvaničnih ovlašćenja koja su nam dodeljena;
 • Obrada je potrebna radi legitimnih interesa koje nastojimo da zaštitimo mi ili treća strana, osim kad nad takvim interesima pretežu Vaši interesi ili fundamentalna prava i slobode koja zahtevaju zaštitu podataka o ličnosti, naročito ako ste dete.

Dostavljanje Vaših podataka o ličnosti zahteva se zakonskim ili ugovornim obavezama ili je potrebno kako bi se stupilo u ugovor s nama ili kako biste primili naše proizvode koje ste zahtevali ili ste jednostavno dobrovoljno tako odlučili.

Nedostavljanje Vaših podataka o ličnosti može dovesti do nepovoljnih aspekata za Vas, npr. nećete moći da primate određene proizvode. Međutim, osim ukoliko se ne navodi drugačije, nepružanje Vaših podataka o ličnosti ne povlači sa sobom pravne posledice po Vas.

4. Koja prava imate i kako možete da ih iskoristite?

Ako ste dali pristanak na određeno prikupljanje, obradu i korišćenje Vaših podataka o ličnosti, možete opozvati taj pristanak u bilo kom trenutku, sa dejstvom za ubuduće. Zatim, možete se suprotstaviti korišćenju Vaših podataka o ličnosti za potrebe marketinga bez ikakvih troškova, sem troškova prenosa u skladu s osnovnim tarifama.

Prema merodavnim propisima o zaštiti podataka, imate pravo:

 • da tražite uvid u svoje podatke o ličnosti,
 • da tražite ispravku Vaših podataka o ličnosti,
 • da tražite brisanje Vaših podataka o ličnosti,
 • da tražite ograničavanje obrade Vaših podataka o ličnosti,
 • da tražite prenosivost podataka,
 • da prigovorite obradi Vaših podataka o ličnosti (uključujući i prigovaranje profilisanju) i
 • da se suprotstavite automatizovanom odlučivanju (uključujući i profilisanje).

Kako biste iskoristili svoja prava, kontaktirajte nas. U slučaju prigovora, imate i pravo da uložite žalbu nadležnom nadzornom organu za zaštitu podataka.

5. Kolačići i druge tehnologije praćenja

Kolačići (Cookies)

Ovaj websajt koristi kolačiće. To su mali tekstualni podaci koji mogu biti sačuvani na hard-disku posetioca internet stranice. Informacije koje kolačići sadrže olakšavaju vam navigaciju na internetu i omogućuju vam da samostalno uredite parametre na našoj internet stranici.

Iz tih razloga koristimo kolačiće na našem websajtu. Oni su vremenski ograničeni i rok trajanja im je 6 meseci nakon posete našem sajtu. Možete sprečiti čuvanje kolačića na vašem hard-disku izmenom postavki vašeg pretraživača. Informacije o tome kako to da uradite možete pronaći u uputstvima proizvođača vašeg pretraživača.

Remarketing

Informacije prikupljene korišćenjem kolačića mogu se koristiti za ponovno oglašavanje na Google AdWords-u i Facebook-u, odnosno za naše oglašavanje na drugim web stranicama koje će posetiti korisnik koji je prethodno posetio naš websajt.

Google, Facebook i treće strane prikazuju AdWords, odnosno tzv. „oglase“ na različitim web lokacijama i aplikacijama koje korisnik posećuje i koristi. Ovi „oglasi“ se takođe zasnivaju na prethodnim posetama našem websajtu korišćenjem kolačića.

Korisnici mogu prilagoditi svoje sopstvene preferencije o Google i Facebook oglašavanju, pristupanjem sledećim stranama:

Korisnik može u potpunosti odustati od ovakvog oglašavanja na osnovu svog prethodnog interesa postavljanjem podešavanja kolačića u internet pregledaču koji koristi korisnik.

DoNotTrack („DNT“) je funkcija koja omogućava korisniku da podesi svoj web pretraživač na način koji informiše web stranice da njegovo online kretanje po Internetu ne želi da bude praćeno. Funkciju „DNT“ korisnik može omogućiti ili onemogućiti posećivanjem sekcije „Parametri“ (Preferences) ili „Podešavanja“(Settings) u zavisnosti od vrste web pregledača.

6. Koliko dugo čuvamo Vaše podatke o ličnosti?

Vaši podaci o ličnosti zadržavaju se sve dok je to potrebno kako bismo Vam mogli dostaviti poručene proizvode. Kad se naš odnos završi, ili ćemo obrisati Vaše podatke o ličnosti ili ih iskoristiti za svrhe marketinga i pronalaženja korisnika sa sličnim interesovanjima, a u sve u sklopu zakonskih propisa.

Možemo zadržati Vaše detalje za kontakt i interesovanje za naše proizvode ili usluge duži vremenki period ako nam je dozvoljeno da Vam šaljemo marketinške materijale.

7. Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili komentar u vezi sa našom Politikom privatnosti, ili želite da iskoristite neko od svojih prava (uvid u svoje podatke, brisanje podataka, prenos podataka…), kontaktirajte nas putem e-maila [email protected] ili putem Kontakt stranice.