Uslovi korišćenja

Posetom ili kupovinom na Internet prodavnici kozmetikaiparfemi.rs, vlasništva kompanije Kozmetika i parfemi d.o.o. prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se sa pravilima koja primenjujemo.

Kozmetikaiparfemi.rs zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja, pa ih posećujte periodično kako biste bili upoznati sa njima.

Na osnovu odredbe čl.13. i čl.27. Zakona o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS 62/2014) privredno društvo Kozmetika i parfemi d.o.o. Subotica, svoje cenjene potrošače koji robu kupuju putem internet sajta www.kozmetikaiparfemi.rs

O B A V E Š T A V A

– da se prodaja robe putem internet sajta www.kozmetikaiparfemi.rs obavlja u okviru registrovane delatnosti privrednog društva Kozmetika i parfemi d.o.o., Subotica, Ivana Antunovića 86c, Srbija, mat.br. 08819955, PIB: 103526101, Tel/fax: +381 24 562 99 1, www.kozmetikaiparfemi.rs, adresa za za izjavljivanje reklamacije je: [email protected]
– da se osnovna obeležja robe mogu naći na sajtu www.kozmetikaiparfemi.rs;
– da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.kozmetikaiparfemi.rs smatra prodajom na daljinu.
– da roba koja se prodaje putem internet sajta  www.kozmetikaiparfemi.rs poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Deklaraciji;
– da se saobraznost robe ugovoru ISKLJUČIVO utvrđuje prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom Deklaracijom;
– da je prodajna cena robe naznačena uz svaki artikal; Cene na portalu izražene su u dinarima (RSD) sa uračunatim porezom na dodatu vrednost (PDV). 
– da je usluga isporuke robe besplatna za porudžbine koje su veće od 2000 rsd.
– kupljenu robu isporučujemo u roku od 1-3 radna dana putem kurirske službe, na način kako je to definisano ovde.
– da se mogućnost kupovine robe uz posebne cenovne pogodnosti i∕ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), obavlja u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet sajtu www.kozmetikaiparfemi.rs;
– da potrošač robu koju kupuje putem internet sajta www.kozmetikaiparfemi.rs može platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, uplatnicom u pošti ili banci, kao i istaknutim platnim karticama u trenutku kupovine na sajtu;
– da potrošač prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster NARUČITE preuzima obavezu plaćanja naručene robe; 
– da u slučaju prijema robe potrošač ustanovi da artikal želi da zameni za drugi artikal, koji može biti veće, manje ili iste cenovne kategorije od predhodno poručenog, potrošač može zameniti artikal u roku od 14 dana na način kako je to definisano ovde.
– da u slučaju prijema robe potrošač isti ne želi da zadrži, ima pravo na odustanak ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cene za predmetnu robu, u roku od 14 dana na način kako je to definisano ovde.
– da za robu koja je poručena putem ONLINE prodavnice potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod, na način koji je definisan za robu kupljenu putem ONLINE prodavnice. Način i postupak izjavljivanja reklamacije možete pronaći ovde.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

Zašita privatnosti korisnika

U ime Kozmetika i parfemi d.o.o. obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Kozmetika i parfemi d.o.o. (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Korišćenje sajta

Korisnici prihvataju korišćenje sadržaja sajta kozmetikaiparfemi.rs isključivo za sopstvenu upotrebu i na svoju odgovornost.

Kozmetikaiparfemi.rs ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, programski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela sajta, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Ne možete menjati sadržaj ovog sajta ni na koji način, niti ga reprodukovati ili javno prikazivati, izvoditi, distribuirati ili na drugi način koristiti u javne ili komercijalne svrhe.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Kozmetika i parfemi d.o.o. je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Opisi proizvoda

„Kozmetika i parfemi d.o.o.“ kao ekskluzivni distributer svih navedenih kozmetičkih brendova za tržište Srbije, garantuje za kvalitet i poreklo svojih proizvoda.

Proizvodi su predstavljeni što detaljnijim opisom (tekstom) i fotografijom. Fotografija proizvoda vam može poslužiti kao osnovna informacija o izgledu proizvoda. Fotografija proizvoda je data informativno i ne možemo garantovati da bezuslovno verno prikazuje izgled proizvoda.

Opšti uslovi

  • Nakon prijema narudžbe putem sajta, prodavac je obavezan da izvrši telefonsku potvrdu.
  • Nakon potvrde narudžbe od strane kupca, narudžba je neopoziva.
  • Prodavac se obavezuje da naručene proizvode isporuči ispravne i u predviđenom roku od 48 sati.
  • U slučaju bilo kakve promene, prodavac je dužan da obavesti kupca prilikom telefonske potvrde narudžbe.
  • Sve eventualne promene, sem promena vezanih za isporuku, se ne odnose na potvrđene narudžbe.

Cena robe, plaćanje i dostava

Plaćanje naručene robe se vrši pouzećem ili prethodnom uplatom na tekući račun. Cena svakog artikla je iskazana u dinarima sa uračunatim PDV-om. Dostava je besplatna za sadržaj korpe (narudžbe) iznad 3.000 din.

VAŽNA NAPOMENA: Preporučujemo vam da pre preuzimanja utvrdite stanje pošiljke.

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu vidljiva na transportnom pakovanju konstatujete pre preuzimanja pošiljke. Ukoliko na transportnom pakovanju uočavate oštećenja, zamolite kurira da sačeka da pošiljku otvorite i proverite da li je oštećenje pošiljke uzrokovalo i oštećenje dostavljenih artikala. Ukoliko primetite nepravilnosti i na samom proizvodu, proizvod vratite po kuriru.

Reklamacije i povraćaj robe

Reklamaciju možete ostvariti u sledeća dva slučaja:

  • Ukoliko se prilikom prvog korišćenja konstatuje da je isporučeni artikal oštećen, nekompletan, da ne odgovara opisu – U tom slučaju ćemo zameniti proizvod novim ili vratiti novac u najkraćem mogućem roku i snositi troškove dostave.
  • Kupac može zameniti proizvod za drugi, ukoliko je promenio mišljenje ili mu zbog drugog razloga ne odgovara (kada se ne radi o grešci prodavca), ali samo pod uslovom da proizvod nije korišćen. U tom slučaju troškove dostave snosi kupac.

Materijal koji prosleđuje korisnik (komentari i drugi sadržaji)

Lični podaci koje prosledite sajtu kozmetikaiparfemi.rs u svrhu dobijanja proizvoda biće tretirani u skladu sa našom Politikom privatnosti na mreži. Zabranjeno je slanje ili prenošenje na ovu lokaciju ili sa nje bilo kojih nezakonitih, pretećih, uvredljivih, klevetničkih, opscenih, pornografskih ili drugih materijala koji su u suprotnosti s bilo kojim zakonom.

Vaše lične podatke, u skladu sa našom Politikom privatnosti, koristimo samo za internu upotrebu, ne obelodanjujemo ih, niti prosleđujemo trećim licima, već koristimo isključivo za potrebe obrade vaših narudžbenica ili za poruke reklamnog karaktera (e-mail marketing). Prilikom prijema svakog reklamnog e-maila, postoji opcija za odjavu sa naše mailing liste.