16 trikova sa maskarom za duže i gušće trepavice

Maskara i trepavice

Svako želi duge i guste trepavice. One uokviruju oči i čine nas privlačnijim. Često devojke koriste veštačke trepavice bez potrebe jer uz nekoliko trikova mogu postići slične rezultate na prirodnim trepavicama.

Predstavljamo 16 trikova sa maskarom uz koje ćeš imati duže, gušće i negovane trepavice.

1. Zagrej uvijač trepavica

Uvijač trepavica

Uvijač se koristi pre nanošenja maskare. Da bi ih što lepše uvila, zagrej uvijač trepavica fenom za kosu, samo vodi računa da se metal ne pregreje. Prisloni uvijač na koren trepavica i drži par sekundi, potom ponovi postupak na sredini i vrhovima trepavica.

2. Koristi manju četkicu

Ukoliko ti se čini da je četkica koju si dobili uz maskaru prevelika za precizno nanošenje, kupi pakovanje maskare za put . Ovo su maskare malih dimenzija pa imaju i male četkice pogodne za precizno nanošenje omiljene maskare.

3. Savij četkicu

Četkica za maskaru

Četkica maskare je savitljiva. Ako ti je nezgodno da ravnim štapićem naneseš maskaru, savij četkicu pod uglom koji ti odgovara.

4. Skini višak maskare

Višak maskare

Nemoj nanositi maskaru ako na četkici ima previše formule jer će doći do stvaranja grudvica i razmazivanja. Višak formule skini prislanjanjem četkice na papirnu maramicu.

5. Pravilno nanesi maskaru

Potezi nanosenja maskare

Postavi četkicu tik uz koren gornjih trepavica i kratkim potezima pomeraj četkicu levo-desno naviše. Ne moraš pomerati četkicu na kratkim dlačicama poput onih kod unutrašnjeg dela oka. Za donje trepavice uspravi četkicu i vrhom nanesi maskaru.

6. Minimum dva sloja

Trepavice treba preći barem dva puta. Prvim prelazom oblikuješ trepavice, dok drugim dodaješ volumen. Vodootporna maskara je odlična za završni sloj jer obezbeđuje da trepavice ostanu uvijene tokom dana.

7. Produži trepavice

Maskara i ajlajner

Da bi postigla efekat dužih trepavica, potrebno je da naneseš maskaru na same vrhove dlačica. Ovo ćeš najbolje postići čvrstom kosom četkicom za popunjavanje obrva. Nanesi maskaru na vrh četkice za obrve i polako oboji trepavica.

8. Puderom do gušćih trepavica

Puder za trepavice
Ako želiš gušće trepavice, posle prvog sloja maskare nanesi malo bebi pudera ili pudera u prahu . Možeš koristiti štapić za uši, staru četkicu od maskare ili drugu mekanu četkicu. Puder će se zalepiti za maskaru i učiniti da trepavice budu gušće, a drugim prelazom ćeš obojiti puder. Ovo je najbolji način da dobiješ guste trepavice.

9. Krupnije oči uz maskaru

Maskara na donje trepavice

Oči možeš vizuelno povećati nanošenjem maskare na donje trepavice i uglove trepavica. Male četkice iz putnih maskara su odlične upravo za ove sitnije dlačice.

10. Češljanje trepavica

Četkica za zube trepavice
Neke devojke najviše problema imaju sa umršenim trepavicama. Ovo se lako rešava češljanjem trepavica pre stavljanja maskare i posle svakog sloja. Ako ti namenski češljevi za trepavice ne odgovaraju, probaj da ih očešljaš četkicom za zube koju ćeš koristiti samo za ovu namenu.

11. Spreči greške

Zaštita lica od maskara
Ako ti se redovno dešava da maskarom zakačiš kožu, stavi čvršći papir poput vizitkarte između gornje trepavice i kože. Za donje trepavica je zgodnije koristiti kašiku (najbolje plastičnu) zbog drške koja olakšava kontrolu.

12. Popravi greške

Popravljanje maskare
Ako ti se ipak desilo da si maskarom zakačila kožu, najlakše ćeš je skinuti štapićem za uši. Nanesi micelarnu vodu ili kremu za skidanje šminke na štapić, prisloni ga na deo gde je pala maskara i drži par sekundi.

13. Ne isušuj maskaru

Nemoj pokušavati da zahvatiš dodatnu maskaru uvlačenjem i izvlačenjem četkice iz bočice. Ovo ugurava vazduh u bočicu čime se maskara isušuje. Zahvati maskaru okretanjem četkice dok je u bočici.

14. Neujednačena gustina maskare

Maskara u toploj vodi
Ako se gustina maskare promenila, moguće je da je formula postala neujednačena. Potrebno je da zagreješ i omekšaš maskaru kako bi se gustina ponovo ujednačila. Dobro zatvori bočicu i ostavi je nekoliko minuta u vreloj vodi a potom promućkaj.

15. Razblaži pregustu maskara

Fizioloski u maskaru

Ako si kupila maskaru i primetila da je pregusta za tvoj ukus, možeš je razblažiti uz pomoć fiziološkog rastvora ili kapi za oči . Ovaj trik je koristan i kad ti je maskara pri kraju a još uvek nisi kupila novu.

16. Nega trepavica

Vazelin za trepavice

Trepavicama je, poput kose, potrebna nega kako bi ostale lepe, posebno ako redovno koristiš maskaru. Stavi malo vazelina na trepavice pred spavanje kako bi se tokom noći oporavile i uvek skini šminku pre spavanja.

Koje trikove bi ti preporučila za duže i gušće trepavice? Napiši nam u komentaru, na Facebooku ili Instagramu.

Tvoj K&P

Pogledajte spisak prodajnih mesta širom Srbije. Da bi Vam proizvodi stigli na kućnu adresu, naručite ih u našoj online prodavnici, a platite putem uplatnice, pouzećem ili platnim karticama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 + 16 =