Nijanse ruža koje ti stvarno odgovaraju

Koja nijansa ruža mi odgovara?

Sigurno imaš gomilu ruževa u svom neseseru. Neke nosiš stalno, neke povremeno, a neke nisi ni pipnula od kad si ih prvi put isprobala. Prepoznaješ se u priči?

Što se tiče ovih koji samo zauzimaju mesto u tvom neseseru… Da li si se možda zaljubila u neki od tih ruževa kada si ga videla u prodavnici, ili možda na reklami, ali kada si ga stavila na usne, skinula si ga istog momenta, jer sama sebi izgledaš smešno?

To je verovatno zbog toga što se boja tog ruža ne uklapa sa tonom tvoje kože.

Kako se više nikada ne bi desilo da uludo baciš novac na ruž koji nećeš koristiti, saznaj kako da pronađeš onaj sa kojim ćeš želeti da ideš i na spavanje. 🙂

Identifikuj podton kože

Svačija koža ima ili žuti ili roze podton. Žuti je topliji, dok je roze hladniji. Poznavanje podtona je faktor od izuzetne važnosti za odabir savršene nijanse ruža za usne.

Brz način da odrediš podton svoje kože je da pogledaš vene kod zgloba ruke (sa unutrašnje strane). Ako su vene plave i inače često voliš da nosiš plavu, belu ili sivu boju, jer ti dobro pristaje, imaš roze podton kože. Ako tvoje vene izgledaju zeleno, imaš topliji žuti podton. Ako ne možeš da odrediš da li su ti vene kod zgloba ruke plave ili zelene, ti si srećni vlasnik neutralnog tona kože i pristaje ti svaka nijansa ruža.

I dalje nisi sigurna? Prinesi komad zlatnog nakita i komad srebrnog nakita blizu lica. Ignoriši lične preferencije i objektivno sagledaj da li zlato ili srebro više ide uz tvoju kožu. Hladniji roze tonovi se bolje slažu sa srebrnim nakitom, dok topli žuti tonovi idu bolje uz zlato.

Važno je znati koje nijanse idu uz tvoj podton

Fokusiraj se na nijanse ruža koje odgovaraju tvom podtonu kože. Ako imaš žuti podton, drži se toplijih nijansi ruževa, a ako imaš roze podton potraži nijanse ruževa sa plavim ili ljubičastim tonovima.

Svako treba da izbegava ruževe sa sivim i pepeljastim tonovima, kao i one koji su preterano bledi. Sa njima možeš da izgledaš bolesno, a to sigurno ne želiš.

I dalje ne možeš da odabereš nijansu ruža? Sada odredi ton tvoje kože

Kako bi pojednostavila ceo proces, drži se nijansi ruževa koje obično pristaju maslinastim, svetlijim i tamnijim tonovima kože.

Maslinasti ton kože

Maslinasti ton koze

Maslinasti tonovi kože su generalno neutralni, pa je teško da ćeš pogrešiti sa nijansom ruža. Većina nude, pink, narandžastih i crvenih nijansi će izgledati fenomenalno na tebi. Imaš potpunu slobodu da se igraš sa nijansama i usklađuješ ih sa svojom odećom. Ako imaš na sebi garderobu toplijih boja, koristi toplije i jarkije nijanse ruževa.

Isprobaj:

Svetliji ton kože

Svetliji ton kože

Ono što je fenomenalno kod zaista svetle kože je to što joj odlično pristaju sve nijanse crvenih ruževa. Izbegavaj sve što je presvetlo ili sa previše žutog podtona kako ne bi delovala „isprano“.

Isprobaj:

Tamniji ton kože

Tamne nijanse šljive, borovnice, ali i crvene pristajaće ti savršeno. Izbegavaj sve što je presvetlo ili bledo na tvojim usnama. Duboke, tamnije nijanse su kao stvorene za tebe.

Isprobaj:

Sada kada si saznala sve o svom tonu i podtonu kože, odaberi ruž koji će te činiti srećnom! 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × jedan =