9 saveta i trikova kako da besprekorno naneseš ajlajner

9 saveta i trikova kako da besprekorno naneseš ajlajner

Da li ti se ruka počne tresti svaki put kada uzmeš u ruke ajlajner ili olovku za oči? Saosećamo sa tobom, jer se mnogima to dešava. Ponekad nam i iscrtavanje obične prave linije može biti zeznuto, a ne kada je u pitanju crtanje besprekornog cat eye look-a i to na sopstvenim kapcima.

Međutim, nanošenje ajlanera može biti jako jednostavno kada se uhodaš. Isplati se, jer je to jedan od najboljih načina da istakneš svoju prirodnu lepotu. Pa, ukoliko preskačeš ovaj važan korak u šminkanju, jer bi radije bila bez ajlajnera, nego imala krivudavu zamazanu liniju iznad trepavica  – ne brini…

Pripremili smo za tebe 9 saveta i trikova – ubrzani kurs stavljanja ajlajnera. Za kratko vreme postaćeš profesionalac!

1. Zategni svoje kapke kako bi imala više kontrole

Koristeći kažiprst ili srednji prst, povuci kožu tvog kapka prema spolja kako bi je zategla, tj. izravnala. Ovako će linija ajlajnera biti glatka i preciznija. Umesto šta ga nanosiš slobodnom rukom, lakše će ti biti da nasloniš svoj lakat na stolić za šminkanje. Tako će ti ruka bila mirnija.

2. Odaberi tip ajlajnera koji ti odgovara

Ajlajner u obliku olovke je najčešći tip i savršen je za svakodnevno šminkanje. Tečni lajneri su odlični ukoliko želiš da postigneš dramatičan izgled i da iscrtaš cat eye. Jedino malo više moraš paziti kako ga nanosiš, jer su greške sa njim češće. Ali definitivno je učenje njegovog pravilnog nanošenja vredno truda.

3. Ne zaboravi da blenduješ

Kada koristiš olovku, malo je blenduj kako bi tvoj izgled bio prirodniji. To možeš da uradiš i sa aplikatorom za senku za oči. Samo pazi da to bude nežno. Ne želiš da pritisneš previše jako, jer možeš lako razmazati lajner.

4. Iscrtaj unutrašnji deo kapka u nude boji

Kako bi tvoje oči delovale krupnije, umesto što iscrtavaš unutrašnju liniju donjeg kapka u crno, odaberi nude nijansu. Ovo je savršen trik kada izgledaš umorno, a želiš da deluješ odmorno i sveže.

5. Koristi vizit kartu kako bi iscrtala besprekornu 'cat eye' liniju

Postavi vizitku dijagonalno naspram spoljašnjeg ugla tvog oka, i uzduž te linije iscrtaj liniju mačijeg oka. Možeš takođe da zalepiš neku samolepljivu traku u toj oblasti i da je koristiš kao mustru.

6. Prvo povuci liniju iznad kapka olovkom, pa tek onda tečnim lajnerom

Lakše je nacrtati preciznu liniju sa olovkom nego sa tečnim lajnerom. Zato koristi ovu metodu kada želiš da staviš tečni lajner. Znači, prvo iscrtaj liniju olovkom, pa onda preko toga pojačaj sa tečnim lajnerom.

7. Popravi grešku sa štapićem za uši

Ups, zabrljala si? Umesto da skineš sav make-up i počneš iz početka, stavi malo kreme za skidanje šminke na štapić za uši i koristi ga kao gumicu za brisanje. Tako ćeš lakše skinuti suvišne mrlje i lako popraviti zabrljano.

8. Daj vremena tvom tečnom lajneru da se osuši

Izbegni razmazivanje dok je tvoj tečni lajner još uvek vlažan. Zatvori oči na 30-tak sekundi nakon što ga naneseš na svoje kapke.

9. Koristi prajmer

Dok se mučiš oko pravilnog iscrtavanja cat eye linije, sigurno ne želiš da ti se skine ili razmaže nakon nekoliko sati. Prvo koristi prajmer – Ingrid podlogu za senku za oči, kako bi stvorila dobru bazu koja će ti pomoći da ajlajner traje na tvojim kapcima po ceo dan.

Podloga za senku za oči INGRID HD Beauty Innovation

Kako tebi ide iscrtavanje očiju? Koji su tvoji saveti? Ako misliš da ti ovi saveti više nisu potrebni, koliko ti je vremena trebalo da naučiš da stavljaš lajner?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

7 − pet =