9 trikova za besprekorno nanošenje ajlajnera

9 saveta i trikova kako da besprekorno naneseš ajlajner

Da li ti ruka podrhtava kada iscrtavaš kapke ajlajnerom ili olovkom za oči? Mnogim damama se to dešava. Ponekad je i izvlačenje jedne prave linije problem, da ne spominjeno simetrični cat eye look na oba kapka.

Ipak, nanošenje ajlanera je jednostavno kada se uhodaš i naučiš par trikova. Vežbanje se isplati jer je ova šminka jedna od najboljih načina da istakneš lepotu i budeš kreativna.

Pripremili smo za tebe 9 saveta za lakše nanošenje ajlajnera uz koje ćeš se brže uigrati.

1.Zategni kapke

Povuci kožu kapka prema spolja kako bi je zategla. Ovim obezbeđuješ da linije ajlajnera budu glatke i precizne. Umesto da ga nanosiš slobodnom rukom, lakše će ti biti da nasloniš lakat na sto da bi ruka bila mirnija.

2. Pronađi odgovarajući tip ajlajnera

Ajlajner u obliku olovke je najčešći tip i savršen je za svakodnevno šminkanje. Tečni lajneri su odlični ukoliko želiš da postigneš dramatičan izgled i da iscrtaš cat eye. Jedino malo više moraš paziti kako ga nanosiš, jer su greške sa njim češće. Ali definitivno je učenje njegovog pravilnog nanošenja vredno truda.

3. Ne zaboravi da blenduješ

Kada koristiš olovku, malo je izblenduj crte kako bi izgled bio prirodniji. To možeš da uradiš i aplikatorom za senku samo nemoj previše da pritiskaš da ne bi skinula šminku.

4. Iscrtaj donji kapak nude nijansom

Da bi oči delovale krupnije, umesto crnom bojom, iscrtaj unutrašnju liniju donjeg kapka nude nijansom. Ovo je odličan trik kada izgledaš umorno, a želiš da deluješ odmorno i sveže.

5. Koristi vizitkartu za preciznost

Postavi vizitkartu dijagonalno naspram spoljašnjeg ugla tvog oka i uzduž te linije iscrtaj liniju mačijeg oka. Možeš takođe koristiš selotejp za ovo.

6. Prvo stavi olovku pa onda tečni alajner

Lakše ćeš isrtati preciznu liniju olovkom nego tečnim lajnerom. Zato pre ajlajnera iscrtaj liniju olovkom a onda je pojačaj tečnim ajlajnerom.

7. Popravi grešku štapićem za uši

Ups, zabrljala si? Umesto da skineš sav make-up i počneš iz početka, stavi malo kreme za skidanje šminke na štapić za uši i koristi ga kao gumicu za brisanje. Tako ćeš lakše skinuti suvišne mrlje i lako popraviti zabrljano.

8. Pusti da se tečni ajlajner osuši

Izbegni razmazivanje dok je tvoj tečni lajner još uvek vlažan. Zatvori oči na 30-tak sekundi nakon što ga naneseš na svoje kapke.

9. Koristi prajmer

Dok se mučiš oko pravilnog iscrtavanja cat eye linije, sigurno ne želiš da ti se skine ili razmaže nakon nekoliko sati. Prvo koristi prajmer – Ingrid podlogu za senku za oči, kako bi stvorila dobru bazu koja će ti pomoći da ajlajner traje na tvojim kapcima po ceo dan.

Podloga za senku za oči INGRID HD Beauty Innovation

Kako tebi ide iscrtavanje očiju? Koji su tvoji saveti? Ako misliš da ti ovi saveti više nisu potrebni, koliko ti je vremena trebalo da naučiš da stavljaš lajner?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × jedan =