Kako da koristiš rumenilo, bronzer i hajlajter?

Kako da koristiš rumenilo, bronzer i hajlajter?

S obzirom da je sada konturisanje lica u trendu, bez rumenila, bronzera i hajlajtera ne može da se zamisli savršen make-up. Ukoliko nisi 100% sigurna kako da ih pravilno koristiš, mi ćemo ti otkriti njihovu tajnu.

Rumenilom naglasi boju svojih obraza

Kada koristiš rumenilo važno je da odabereš nijansu koja ide uz ton tvoje kože. Ne stoje svakome sve nijanse, pa bi trebalo da pronađeš savršeno rumenilo za sebe. Na primer, ukoliko imaš tamniju kožu, treba ti svetlije rumenilo, a ukoliko imaš svetliju kožu, biraj tamnije rumenilo.

Najbolje ćeš naneti rumenilo kada napućiš usta kao da ćeš nekoga da poljubiš (tzv. fish face). Na taj način ga možeš pravilno staviti na tvoje obraze.

Rumenilo se stavlja u poslednjem koraku šminkanja. Zato nikako nemoj staviti rumenilo pre nanošenja pudera, nego ga koristi za perfektan finiš. Ako preteraš sa rumenilom, uvek možeš da “ispeglaš” grešku korišćenjem prozračnog Ingrid pudera u prahu Fix & Matt.

Koristi mekanu četkicu za rumenilo za pravilno nanošenje. Skini višak rumenila sa četkice i nanesi boju na jagočnu kost i blenduj prema uhu.

Preporučujemo:

Koristi bronzer za konturisanje lica

Odaberi bronzer koji odgovara tvom tonu kože. On bi trebalo da bude barem dve nijanse tamniji od tona tvog lica. Bronzer se nanosi velikom mekanom četkicom na jagodice, liniju donje vilice i čelo.

Preporučujemo:

Hajlajter daje licu prirodan sjaj

Hajlajter istiće delove lica na kojega naneseš. Uobičajeno se stavlja iznad jagodične kosti i ispod obrva.

Takođe ga možeš naneti po sredini nosa. Ako želiš da naglasiš središnji deo tvog lica, pored nanošenja po sredini nosne kosti, nanesi ga i po sredini čela, na liniju između usana i nosa i po sredini brade.

Možeš ga pomešati sa omiljenom hidratantnom kremom kako bi celo tvoje lice dobilo prirodan i lep sjaj. Takođe možeš da ga koristiš i za posvetljavanje tamnijih delova (tačaka) na tvom licu.

Preporučujemo:

Nadamo se da će ti ovi saveti pomoći da se našminkaš besprekorno i da maksimalno iskoristiš rumenilo, bronzer i hajlajter.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 + sedamnaest =