7 grešaka u šminkanju koje čine da tvoje oči izgledaju sitnije

7 grešaka koje čine da ti oči izgledaju sitnije

Da li svaki put kada se šminkaš želiš da učiniš da ti oči izgledaju krupnije nego što jesu? Ipak, koliko god da se trudiš, verujemo da ti se dešava da one nekada izgledaju umorno i sitnije. Naravno, ne namerno.

To može lako da ti se desi kada se previše zaigraš sa ajlajnerom ili tamnom senkom, pa rezultat ne ispadne onakav kakav si zamišljala da će biti. Verovatno je da činiš neke od ovih 7 grešaka u šminkanju.

1. Koristiš crni ajlajner ili crnu olovku za iscrtavanje vodene linije kapka

Da li ajlajner čini da oči deluju sitnije? Da i ne. Potpuno oivičavanje očiju crnom bojom čini.

Znamo da crna boja čini tvoje oči istaknutijim, ali opet, može lako da učini da one izgledaju sitnije. Tvoje oči izgledaće otvorenije ukoliko koristiš beli ili nude ajlajner. Svetla boja ih otvara i čini da izgledaju okruglije i veće.

Ako već želiš da koristiš crnu, nemoj da iscrtavaš vodenu liniju kapka. Iscrtaj tanku liniju odmah iznad gornjih trepavica, ili tik ispod linije donjih trepavica.

2. Preteruješ sa veštačkim trepavicama

Ovo ti zvuči nemoguće? O da, itekako je moguće! Ako obožavaš veštačke trepavice, pazi da ne preteraš, jer mogu izgledati teško na tvojim kapcima. Ne samo da će tako izgledati, nego ćeš i osećati tu težinu i izgledati potpuno smešno.

Ako ne želiš da se odrekneš veštačkih trepavica, odluči se za one koje izgledaju prirodnije i sa kojima nećeš imati osećaj težine.

Uvijanje-trepavica

5. Pogrešno šminkaš smokey eyes

Za savršeni smokey-eye izgled potrebno je mnogo veštine, vežbe, ali i bezgranično puno strpljenja. E sad, osim svega ovoga, potrebno je i usavršiti tu tehniku šminkanja za tvoj oblik očiju.

Na primer, ako imaš spuštene kapke, nanošenje tamne senke preko celog kapka može još više naglasiti tvoj gornji kapak i učiniti da izgledaš umorno i čudno. Samo odgovarajući smokey-eye čini da tvoje oči izgledaju krupno i dramatično.

6. Pogrešno iscrtavaš ajlajner

Način na koji nanosiš ajlajner je isto toliko važan za tvoj oblik očiju kao i smokey-eye. Ako je linija predebela, tvoje oči će delovati sitnije. Ako je luk sa spoljašnje strane očiju predugačak, isto mogu delovati sitnije. Opet, ukoliko uokviriš cele oči, takođe mogu izgledati manje.

Želiš da tvoj ajlajner otvori tvoje oči. Saznaj kako da to postigneš.

7. Ne koristiš korektor kada imaš tamne kolutove ispod očiju

Ozbiljan nedostatak sna se odmah vidi na našem licu, a pogotovo na očima. Svi će pre zapaziti tvoje podočnjake, nego najlepše našminkane oči. Srećom, rešenje je vrlo jednostavno. Korektor će u trenutku učiniti da izgledaš svežije, a tvoje oči odmornije, a samim tim i otvorenije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × 4 =