Slobodno prekrši ovih 8 pravila šminkanja

Slobodno prekrši ovih 8 pravila šminkanja

U magičnom svetu lepote u kojem ima puno mesta za eksperimentisanje, postoje neka pravila za koje se govori da ih je potrebno ispratiti ako ne želimo da postignemo potpuno suprotan efekat.

Iako nekad razumemo obrazloženja koja stoje iza ovih važnih pravila (kao što je: „Uvek pre spavanja skini šminku sa lica“), postoje i ona druga pravila zbog kojih se pitaš „A zašto ne mogu da uradim baš to?“

Ako obožavaš da kršiš pravila i mrziš stereotipe, počni od kršenja ovih pravila šminkanja.

1. Ne kombinuj jarku senku i jarki karmin

Govorili su ti da naglasiš ili samo oči ili samo usne, jer ćeš izgledati jako napadno ako naglasiš i jedno i drugo odjednom. Da li je to zaista baš tako?

Ako želiš dramatičan pogled i smeo ruž na usnama, našminkaj se tako. Samo treba da obratiš pažnju na to da i senku i usne malo „toniraš“. Na primer, ne nanosi senku previše iznad gornjeg dela kapka, i pokušaj da utapkaš ruž na usne, umesto da ga nanosiš „razmazivanjem“, kao što to i inače radiš.

2. Pre nanošenja maskare uvij trepavice

Priča se da se trepavice oštećuju, pa čak i opadaju kada uvijaš trepavice nakon nanošenja maskare. Otkrili smo da će sve biti u redu ako uviješ svoje trepavice nakon što se maskara na njima potpuno osuši. Na taj način će one sigurno ostati uvijene po ceo dan i izgledati punije nego ikad.

3. Koristi olovku za usne samo za iscrtavanje ivice usana

Iako olovka primarno služi za iscrtavanje ivica usana, to ne znači da ne sme da se koristi na drugi način. Iako nećemo ići toliko daleko da ti govorimo da slobodno umesto ajlajnera koristiš olovku za usne, ali popunjavanje celih usana sa olovkom za usne obezbeđuje ti najsavršeniji mat ruž ikada.

4. Nanesi tečni puder preko celog lica

Ako ti nije potreban, ne koristi ga! U redu je naneti samo malu količinu tečnog pudera kako bi prekrila problematične oblasti lica. Samo vodi računa da potrefiš tačnu nijansu koja odgovara tvom tonu kože kako niko ne bi primetio razliku.

5. Obavezno koristi puder za setovanje

Iako kažu da je puder za setovanje odlično rešenje kako bi tvoj puder ostao što duže na mestu, nekima on ipak nije potreban. Ukoliko imaš suvu kožu, pokušaj da preskočiš puder za setovanje, jer može istaći suve delove tvog lica.

6. Bronzer je za leto

Ko ne obožava bronzani sjaj na leto? Međutim, leto je vreme kada možemo malo da zapostavimo bronzer, jer zbog preplanulosti dobijemo taj prirodni, bronzani sjaj. Zato je on idealan za druga godišnja doba.

Ukoliko misliš da si tokom zimskih meseci bela kao sir, ugrej svoj ton kože sa suptilnom dozom bronzera na ovim oblastima lica.

7. Rumenilo nanesi samo na jagodice

Rečeno nam je da nanesemo rumenilo samo na jagodice. Iako to nije loš savet, imamo jedan još bolji za tebe. Ako je oblik tvog lica previše okrugao, nanošenje rumenila na ovu oblast učiniće ga još okruglijim. Kako bi tvoje lice izgledalo uže, nanesi rumenilo duž cele jagodične kosti (kako si inače navikla da nanosiš bronzer).

8. Upari boju obrva sa bojom kose

Ovo pravilo je potpuno kontradiktorno, jer si sigurno čula da nikada ne bojiš svoje obrve u crno. A šta ako baš imaš crnu kosu?

Bilo da imaš plavu, smeđu, crnu ili crvenu kosu, smeđe senke ili olovke za obrve biće tvoj saveznik u popunjavanju i iscrtavanju obrva. Naravno, nijanse treba da se razlikuju u zavisnosti od boje tvoje kose.

Na primer, plavuše bi trebalo da koriste taupe ili pepeljasto braon nijanse, dok bi devojke sa tamnijom kosom trebalo da se odluče za tamniju braon (sve dok nije sasvim crna).

Koje pravilo ti redovno kršiš?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

devet − 3 =