Kako da našminkaš obrve da izgledaju punije i deblje?

kako istaći oči šminkom - popuni obrve

Lepo definisane obrve te neće samo ulepšati nego i podmladiti. Pravilno oblikovane i našminkane obrve čine da oči deluju krupnije, jagodice podignute, a nos uži.

Pre šminkanja, preporučujemo da odrediš idealan oblik obrva za svoje lice. Kada jednom odrediš oblik, posle ga samo održavaš redovnom negom obrva.

Odredi idealan oblik svojih obrva

Gde obrve treba da se završe

Postoje pravila u estetici koja određuju koji oblik obrva pristaje određenim crtama lica. Razmak očiju, širina nosa i usana igraju ulogu pri određivanju idealnog oblika obrva za tvoje lice. Ovaj postupak se naziva mapiranje obrva i za njega ti je potrebna samo olovka, i to što tanja.

1. Odredi gde obrve počinju

Postavi donji deo olovke na spoljnu ivicu nozdrve, ali tako da gornji deo olovke prelazi preko unutrašnje ivice oka. Tačka gde olovka preseca obrvu je mesto gde bi idealno trebalo da počne obrva. Ako ti je nezgodno da ovo radiš pred ogledalom, možeš da odštampaš svoju fotografiju i tu da iscrtaš linije.  Tada će ti biti lakše da ih odrediš na licu. Obeleži krejonom gde obrva treba da počne.

2. Odredi gde se obrve završavaju

Slično prvom koraku, sada treba odrediti gde bi bilo idealno da se obrva završi. Ovog puta linija koju pratimo ide od ivice nozdrve i spoljne ivice oka. Tamo gde ova linija preseca tvoju obrvu je tačka gde obrva treba da se završava. Pincetom iščupaj dlačice koje prelaze ovu liniju. Ukoliko su ti obrve kraće, ovaj deo obrve treba docrtati. Obeleži krejonom gde obrva treba da se završi.

3. Odredi vrh luka obrve

Važno je odrediti i najvišu tačku obrve, odnosno vrh luka obrve. Olovku postavi tako da dodiruje ivicu nozdrve, a prelazi preko zenice dok gledaš pravo. Tamo gde se ova linija preseca sa obrvom je vrh luka. Obeleži ovu tačku krejonom.

Popunjavanje i šminkanje obrva

1. korak: Priprema obrva i odabir šminke

Kada doteraš obrve prema prethodnom uputstvu, vreme je da popuniš i definišeš obrve. Pre šminkanja uvek operi lice i dobro ga osuši, a potom očešljaj obrve.

Za šminkanje obrva se koriste četkica za obrva, olovke za obrve, gel za oblikovanje obrva, pomada za obrve  i senke za obrve. Svi ovi proizvodi dolaze u različitim nijansama, ali vodi računa da se ne udaljiš previše od svoje prirodne boje. Prihvaćeno pravilo je da tamnokose osobe treba za obrve da koriste boje koje su dve nijanse svetlije od boje kose, dok osobe sa svetlom kosom treba da koriste boje za dve nijanse tamnije od boje kose. Ako imaš riđu kosu, preporučuju se braon i tamnobraon nijanse.

U ovom tutorijalu koristićemo olovku za obrve, senku za obrve i gel za oblikovanje obrva. 

 

2. korak: Popunjavanje obrva olovkom

Šminkanje počinje popunjavanjem obrva oko pola santimetra od mesta gde počinju. Ne popunjava se odmah sam početak jer su tu obrve obično previše raštrkane. Popunjavanje se vrši kratkim nežnim potezima olovke. Uvek prati prirodan oblik svojih obrva.

3. korak: Pojačavanje boje olovkom

Kada si bolje definisala obrve u centralnim delovima, možeš preći na popunjavanje celom dužinom obrve. Ovo će intenzivirati boju i dati puniji oblik. Vodi računa da ne preteraš sa količinom boje.

4. korak: Senka za obrve

Kako olovka najčešće ostavlja vidljive tragove i ne oboji u potpunosti kožu, za finiš se koristi senka za obrve koja ujednačava boju. Ukoliko nemaš senku za obrve, možeš upotrebiti mat senku za kapke. Koristi tvrđu kosu četkicu za obrve koja može precizno da dopre do kože.

5. korak: Definisanje ivica obrva

Da bi još jasnije definisala ivice, nanesi korektor ili tečni puder iznad i ispod obrva. Koristi nijansu koja je malo svetlija od tvoje boje kože. Na samom kraju možeš naneti gel za oblikovanje obrva koji će sprečiti da se dlačice pomeraju.

Finalni izgled

I gotovo! Sada su obrve uredne, imaju definisan oblik i deluju punije. Sve prednosti doterivanja obrva videčeš ako uporediš prvu i donju fotografiju šminkanja.

Preporučujemo:

Napiši nam na Facebooku i Instagramu koje proizvode ti koristiš za šminkanje obrva.

Tvoj K&P

Pogledajte spisak prodajnih mesta širom Srbije. Da bi Vam proizvodi stigli na kućnu adresu, naručite ih u našoj online prodavnici, a platite putem uplatnice, pouzećem ili platnim karticama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sedam + 1 =