17 genijalnih trikova sa korektorom koje svaka žena treba da zna

Korektor

Korektor: pouzdani saveznik svake žene koji je uvek raspoložen za saradnju kada njena koža nije. Postoji samo jedna stvar koju nikada ne treba da radiš sa korektorom – da ograničiš njegove mogućnosti.

Otkrivamo 17 genijalnih trikova sa korektorom koji će ti olakšati ulepšavanje od glave do pete.

1. Prvo tečni puder, pa tek onda korektor

Nanesi tečni puder pre korektora da bi videla gde je zaista potrebno dodatno pokrivanje. Ako prvo naneseš korektor, najveći deo njega skinućeš nenamerno u toku nanošenja i blendovanja tečnog pudera.

2. Iscrtaj trougao ispod oka

Najbolji način da naneseš korektor ispod oka je da iscrtaš trougao sa špicom na dole. Ovaj oblik ne samo da prekriva tamne podočnjake već ostavlja utisak da su ti obrazi istaknutiji.

Kako naneti korektor

3. Umesto prajmera za senku, nanesi korektor

Da bi sprečila skidanje senke sa kapka, umesto prajmera za senku nanesi malo korektora na kapke. Ako nemaš pri ruci prajmer, korektor će odigrati savršenu ulogu.

4. Zeleni korektor za bubuljice

Kada stavljaš korektor na bubuljicu, prvo koristi zeleni korektor, a potom korektor koji odgovara tvom tonu kože. Zelena boja neutrališe crvenu boju na licu, poput one od bubuljica. Još jedna opcija za pokrivanje crvenila na licu je zeleni prajmer za lice.

5. Bubuljice na grudima i leđima

Ako imaš bubuljicu na grudima ili leđima, nanesi korektor u boji svoje kože na problematičnu tačku, a potom puder za setovanje. Korektor će sakriti bubuljicu, a puder će fiksirati korektor.

Kako naneti korektor na dekolte

6. Kada ti ponestane korektor

Ako se desi da ti ponestane korektor, nanesi tačkicu tečnog pudera na željenu oblast, sačekaj nekoliko minuta, pa ga lagano izblenduj. Trik je da sačekaš da se tečni puder osuši i dobije gustinu korektora pre nego što ga izblenduješ. Tečni puder neće imati dovoljnu pokrivnu moć ako ga prerano blenduješ.

7. Korektor umesto hajlajtera

Koristi korektor koji je za nijansu svetliji od tona tvoje kože umesto hajlajtera. Nanesi ga ispod oka (u obliku trougla), na gornji kapak i kod unutrašnjeg ugla oka. Izblenduj i odmah ćeš delovati odmornije.

8. Narandžasti korektor za tamne podočnjake

U danima kad imaš baš tamne podočnjake, nanesi korektor narandžaste ili rozikaste boje. One će neutralisati modru boju podočnjaka.

9. Spreči nakupljanje korektora u naborima

Kao gust proizvod, korektor ume da se slegne u naborima ispod očiju. Spreči nakupljanje tako što ćeš pokupiti višak tankom maramicom. Razdvoj maramicu u slojeve i prisloni jedan ispod očiju.

10. Popravi greške od ajlajnera

Pošto je skidanje pa ponovno nanošenje ajlajnera nemoguća misija, grešku možeš prekriti korektorom. Za ovo je najbolje da koristiš kosu preciznu četkicu.

Kako korigovati greske od korektora

11. Definiši oblik usana

Nanesi korektor oko spoljne linije usana. Ovo će sprečiti razmazivanje karmina i dodatno definisati oblik usana.

12. Punije usne uz korektor

Kreiraj iluziju punijih usana nanošenjem korektora na sredinu gornje i donje usne. Izblenduj ga prstima jer će toplota prstiju omekšati korektor.

Iluzija punih usana sa korektorom

13. Povećaj usne korektorom

Povećaj usne tako što ćeš ih prvo prekriti korektorom, a potom olovkom iscrtati oblik koji malo prelazi spoljnu liniju tvojih usana. Popuni usne olovkom i nanesi sjaj.

Preoblikovanje usana sa korektorom

14. Definiši oblik obrva

Definiši oblik obrva tako što ćeš ih uokviriti korektorom. Nanesi korektor koji je za nijansu svetliji od boje tvoje kože i lagano izblenduj prstima.

15. Iskonturiši lice korektorom

Konturiši lice uz jednu tamniju i jednu svetliju nijansu korektora. Nanesi tamniji korektor za konture, a svetliji za hajlajtovanje. Dobro izblenduj. Pogledaj uputstvo za konturisanje lica.

16. Iskonturiši ključnu kost korektorom

Ključnu kost možeš iskonturisati i istaći jednom tamnijom i jednom svetlijom nijansom korektora. Izblenduj linije sunđerom.

Konturisanje kljucne kosti sa korektorom

17. Hidratantna krema u boji

Napravi sebi hidratantnu kremu ili losion u boji tako što ćeš pomešati korektor sa kremom ili losionom za telo.

 

Preporučujemo: Ingrid Ideal Skin korektore u nijansama 9, 10 i 11

Korektori Ingrid ideal Skin - 9, 10, 11
  • kombinuju svojstva korektora i kreme za negu kože
  • sadrže vitamin E i ekstrakt zelenog čaja
  • sadrže mikropigmente koji daju odličnu pokrivenost
  • lako se nanose i razmazuju
  • hidriraju lice
  • sadrže UV filter
  • ostaju i do 24 sata na licu
  • zapremina: 7 ml

Da li su ti se dopali saveti? Imaš li ti još neki trik koji bi želela da podeliš? Piši nam na Facebooku i Instagramu!

Tvoj K&P

Pogledajte spisak prodajnih mesta širom Srbije. Da bi Vam proizvodi stigli na kućnu adresu, naručite ih u našoj online prodavnici, a platite putem uplatnice, pouzećem ili platnim karticama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 + dvadeset =