Uradi sama spa pedikir kod kuće

Pedikir kod kuće

Ukoliko ne stižete da idete na pedikir tretman ili Vam je previše skup, možete sebi priuštiti spa pedikir kod kuće koji je više nego dovoljan da imate divna negovana stopala.

Redovnom brigom se sprečava pojava uraslih noktiju i gljivica, a uklanjaju se zadebljanja i mrtva koža. Ovi kućni tretmani su posebno važni ako imate ravne tabane, visok ris ili često nosite štikle jer je tada pritisak na određene delove stopala znatno veći.

Priuštite sebi pedikir dva puta mesečno prateći sledeće korake i uživajte u nežnoj koži, urednim noktima i zdravim stopalima.

1. Skinite lak za nokte

Prvi korak je uvek uklanjanje starog laka za nokte. Acetonom i vatom detaljno skinite stari lak.

 

Preporučujemo:

2. Skinite dlačice sa stopala

Pincetom ili voskom uklonite dlačice sa gornjeg dela stopala i prstiju. Uvek dezinfikujte kožu i pincetu, i nikada nemojte brijati dlačice jer time postaju deblje i tamnije.

Preporučujemo:

3. Potopite stopala u toplu vodu

Kako bi koža i nokti omekšali, potopite stopala u toplu vodu 10-15 minuta. U vodu možete dodati malo šampona i kašičicu soli. Dok su stopala u vodu, izmasirajte njih i potkolenice da bi se mišići opustili. Operite nokte četkicom za nokte, a tabane istrljajte kamenom za stopala.

Preporučujemo:

4. Isecite nokte

Dobro osušite stopala peškirom. Grickalicom ravno isecite nokte da biste sprečili njihovo urastanje. Oblikovanje noktiju ide u sledećem koraku. Nemojte ostavljati preduge nokte je se na njima lak za nokte brzo kruni.

Preporučujemo:

5. Isturpijajte nokte

Nokte oblikujte turpijama. Vodite računa o granulaciji (grubosti) turpija. Za tvrđe nokte na stopalima možete koristiti turpije sa granulacijom 180, dok za osetljivije nokte na rukama koristite granulaciju preko 240. Što je veća granulacija, to je turpija nežnija. Turpije za poliranje imaju granulaciju veću od 1200.

Preporučujemo:

6. Isturpijajte stopala

Koža na petama je najopterećenija. Na njoj se mogu javljati debela zadebljanja i pukotine. Za veća zadebljanja koristite žilet (nož) za pete i rende za pete. Kako se turpije za pete razlikuju po granulaciji, koriste se i za zadebljanja na tabanima i za skidanje mrtve kože na bočnim delovima stopala.

Preporučujemo:

7. Potisnite zanoktice

Pažljivo potisnite zanoktice guračem zanoktica kako biste ih odvojili od nokta. Uvek dezinfikujte gurač pre korišćenja.

Preporučujemo:

8. Isecite zanoktice

Zanoktice se mogu seći makazicama za zanoktice, sekačima zanoktica i kleštima za zanoktice. Dame uglavnom koriste klešta za zanoktice na stopalima jer pružaju dobru kontrolu pri sečenju. Uvek dezinfikujte pribor pre i posle korišćenja.

Preporučujemo:

9. Nanesite lak za nokte

Nokti su spremni za lakiranje. Odaberite omiljenu nijansu i nanesite je na nokte.

Preporučujemo:

10. Nanesite kremu za stopala

Kada se lak dobro osuši, izmasirajte stopala kremom za stopala kako biste hidrirali i regenerisali kožu.

Preporučujemo:

Primetićete da Vam stopala ne deluju samo lepše nego i zdravije. Pedikir tretman omogućava koži da diše i bude elastičnija. Ovo poboljšava cirkulaciju i pruža stopalima neophodan odmor.

Vaš K&P

Pogledajte spisak prodajnih mesta širom Srbije. Da bi Vam proizvodi stigli brzo na kućnu adresu, naručite ih u našoj online prodavnici. Online narudžbine možete platite putem uplatnice, pouzećem ili platnim karticama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

četiri × pet =