Šta sve treba da znaš o micelarnoj vodi?

Šta je micelarna voda?

Micelarna voda je sve popularnija. Ona je postala pravi saveznik za lepotu i must-have proizvod za negu.

Da li je stvarno toliko dobra da bi bila istinita?

Možda te podseća na tonike za čišćenje lica, ali je u stvari potpuno različita. Iako možda misliš da znaš dosta toga o micelarnoj vodi, nastavi da čitaš kako bi saznala baš sve o njoj.

Micelarna voda SKIN UP 200 ml

495,00 din

Micelarna voda SKIN UP predstavlja vaš novi najbrži i najkvalitetniji način za uklanjanje šminke sa lica i očiju.

Šifra artikla: 5901468903443 Kategorije: , ,
Detaljnije

Šta je micelarna voda?

Iako je micelarna voda tek poslednjih nekoliko godina postala toliko popularna, ispostavilo se da su je nekada davno koristili još i Persijanci.

Zašto je toliko popularna? Zato što ne zahteva ispiranje, odlična je opcija kada imaš manjak vremena i kada si stalno u pokretu. Čišćenje lica sa njom je brzo i jednostavno, a evo i zbog čega.

U micelarnoj vodi se nalaze sitne, nevidljive čestice – micele. One se ponašaju kao magnet za nečistoće, sebum i šminku sa tvoje kože. Kažu da je micelarna voda efektivna kao sredstvo za čišćenje lica, nežna kao mleko za čišćenje, osvežavajuća kao tonik i lagana kao voda.

Formulisana bez sapuna i često bez mirisa, micelarna voda ti osim skidanja šminke omogućuje i osvežavanje kože. Takođe je odlična i za skidanje vodootporne šminke.

Ko bi trebalo da koristi micelarnu vodu?

Dobra vest je da svako može da koristi micelarnu vodu. S obzirom da ne treba da budeš blizu lavaboa dok je koristiš, može biti zgodna opcija za čišćenje lica ako si uvek u pokretu ili ako skidanje šminke nije tvoja omiljena aktivnost, nezavisno od tvog tipa kože.

Kako da koristim micelarnu vodu?

Prilično je jednostavno:

  • Natopi tufer sa micelarnom vodom i prelazi sa njim laganim pokretima preko lica, očiju, vrata i usana – uvek od sredine prema spolja.
  • Za nežnu oblast očiju – drži nekoliko sekundi vaticu natopljenu sa micelarnom vodom na zatvorenim kapcima kako bi rastopila maskaru. Potom, nežno klizi sa vaticom od unutrašnjeg ugla oka ka spoljašnjem.
  • Ponavljaj prvi i drugi korak sve dok u potpunosti ne ukloniš šminku. Nemoj da štediš na vatici. Koža je u potpunosti čista samo kada nakon čišćenja ne vidiš nikakve tragove na tuferu.
  • Koje su prednosti micelarne vode? Ne moraš da je ispiraš ili da koristiš tonik nakon uklanjanja šminke. Kada je koža očišćena, samo prisloni čist peškir i to je to. Ili jednostavno ostavi da se tvoje lice samo osuši.

Šta da uradim nakon čišćenja sa micelarnom vodom?

Bez obzira koju micelarnu vodu koristiš, ona nije dovoljna za tvoju dnevnu rutinu. Kada potpuno ukloniš šminku, potrebno je da naneseš na lice sledeće proizvode:

1. Serum za negu lica

Serum za obnavljanje kože je korak koji ne bi trebalo da propuštaš u svojoj dnevnoj rutini. On vidljivo zateže, učvršćuje tvoju kožu i obezbeđuje joj mladolik izgled, bez obzira na tvoje godine. Serum je prva stvar koju treba da naneseš na lice posle čišćenja.

Serum za obnavljanje kože lice SKIN UP

2. Krema za lice

Čišćenje i hidratantna krema ne idu jedno bez drugog. Popularne kreme sa kozijim mlekom hrane tvoju kožu i daju joj potrebnu vlažnost. Možeš odabrati i namenske kreme za negu lica posle 40-te, 50-te ili 60-te – u zavisnosti od toga koliko imaš godina.

Odaberi kremu za lice koja odgovara tvojim potrebama.

Krema za lice SKIN UP 40+ Moisturizing & FirmingKrema za lice SKIN UP 50+ Lifting & FirmingKrema za lice SKIN UP 60+ Rejuvenating & Firming

3. Obavezan UV faktor

Bilo da želiš da naneseš posebnu kremu za lice koja je namenjena baš za zaštitu od sunca ili tvoja omiljena hidratantna krema već sadrži UV faktor. U svakom slučaju zaštita od sunca je obavezna, pogotovo ako si napolju između 11h i 16h.

Kozje mleko ima mnoštvo minerala koji hrane tvoju kožu, a među njima je i čudesan selen koji podiže prirodnu toleranciju kože na sunce, pa igra ulogu kvalitetne kreme za sunčanje i to sa zaštitnim faktorom 20 – 50. Dovoljan razlog da kremu sa kozjim mlekom uvedeš u svoju dnevnu rutinu, zar ne?

Krema za lice VOLLARE Goat's Milk Proteins with 7 Oils Of YouthKrema za lice VOLLARE Goat's Milk Proteins with Honey & Bee WaxKrema za lice VOLLARE Goat's Milk Proteins with HyaluronKrema za lice VOLLARE Goat's Milk Proteins with Tara Tree & Red Algae

Koju micelarnu vodu ti koristiš i zbog čega?

Ovaj članak je objavljen u kategoriji Saveti i tagovan sa , .