Kako pravilno naneti tečni puder

Kako pravilno naneti tečni puder?

Tečni puder je definitivno neizostavan deo tvog nesesera i jedan od proizvoda za lepotu koji se najviše unapređuje. On čini da tvoje lice izgleda besprekorno, a da se ti osećaš sigurno i samouvereno u svakoj prilici.

Ne samo da njegovo nanošenje predstavlja deo tvoje svakodnevne rutine, već postoje i osnovna pravila kojih bi se trebalo pridržavati ukoliko želiš da tvoje lice ne izgleda izveštačeno i neuredno.

Nakon mnogo godina isprobavanja različitih metoda i tehnika, vrsta četki i tečnih pudera, mnogi profesionalni šminkeri su se složili da je potrebno nekoliko jednostavnih koraka kako bi se tečni puder stavio na lice na ispravan način.

Evo kako pravilno da naneseš tečni puder na svoje lice…

1. Pre svega, odaberi odgovarajući tečni puder

Postoji mnogo vrsta tečnih pudera na našem tržištu. Neki su prilagođeni različitim tipovima kože. Međutim, proizvođači su se pobrinuli da naprave specijalne tečne pudere koji nude širok spektar pokrivenosti i koji čak odgovaraju svim tipovima kože.

Ovo su tečni puderi koje mi toplo preporučujemo i koji su se odlično pokazali:

Čak i mnogi eksperti savetuju da odabereš puder za potpuno pokrivanje, jer je odgovarajući za većinu tipova kože.

Potrebno je da staviš vrlo malo pudera (1-2 stiska pumpice ili pritiska tube) na dlan.

2. Odaberi gustu četkicu sa ravnim vrhom

Veću, gustu četkicu sa ravnim vrhom umoči u tečni puder koji se nalazi na tvom dlanu.

3. Počni od nosa

Utapkavaj malu količinu pudera sa četkice na svoj nos, obraze, oko uglova tvog lica i na bradu. Započinjući uvek od nosa, utapkavaj ga po malim, uskim oblastima, krećući se od obraza i uglova lica, prema sredini lica (uvek od spolja ka sredini). Ponovi ovaj proces i za bradu.

4. Šta sa onim što je ostalo na četkici?

Ostatak tečnog pudera na četkici utrljaj na oblast iznad i ispod tvojih usana. Izbegavaj deo gde se nalaze “bore smejalice” (linija od nosa do uglova usana). Možda ti ovaj savet deluje čudno, ali ne brini. Kasnije ćemo se pobrinuti i za to.

5. Ako inače redovno koristiš tečni puder ispod očiju…

Ovaj sledeći korak se radi samo ako redovno nanosiš tečni puder ispod očiju, a ne korektor. Ako to ne radiš, pređi na sledeći korak.

Stavi malo tečnog pudera na spoljni kraj četkice i lagano ga utapkavaj ispod očiju koncentrišući se na donje unutrašnje uglove, gde su ti podočnjaci najtamniji. Utapkavaj puder lagano preko ove oblasti, na kapak i preko obrva.

6. Utapkavaj puder preko čela, pa sve do linije rasta kose

Trebalo bi da ti je ostalo neiskorišćena 1/3 pudera. Stavi ga malo na četku i utrljaj ga preko svog čela do linije rasta kose. Sada bi trebalo da je prikriveno celo tvoje lice, osim male oblasti oko “bora smejalica”.

7. Utapkavaj ga ispod linije vilice

Ostatak pudera nanesi na četku i nanesi ga ispod linije vilice. Utapkavaj ga prema gore kako bi se spojio sa puderom koji se nalazi na tvom licu, potom lagano razmazuj prema vratu kako bi se stvorio prelaz. Utapkavaj ga lagano i na mestu gde se uši spajaju sa licem.

8. Utapkavaj ga sada po celom licu

Utapkavaj ga po celom licu i posebno se pozabavi problematičnim oblastima. Ovim korakom ćeš  ravnomerno rasporediti tečni puder.

Sada možeš preći preko “bora smejalica” koje će biti jedva pokrivene. Ovo u velikoj meri smanjuje šansu za nakupljanjem viška pudera u toj oblasti. Priznaj, to baš zna da deluje ružno.

9. Utrljavaj tečni puder kružnim pokretima

Nakon što si utapkala puder po celom tvom licu, lagano ga utrljavaj malim kružnim pokretima koristeći istu četku. Ovo “zamagljuje” nesavršenosti, uklanja višak pudera, dajući tvojoj koži prirodan izgled i teksturu.

Utrljavaj tečni puder ispod očiju, preko kapaka i oko linije kose. Nastavi da utrljavaš sve dok ne dobiješ osećaj da je puder postao malo lepljiv. Obično je potrebno 2-3 puta da prođeš preko celog lica i ispod vilice da bi se došlo do ovog stanja.

10. Sada nanesi bilo koji kremasti proizvod

Nanesi bilo koji kremasti proizvod na svoje lice (rumenilo, hajlajter, itd.)

11. Neka se tvoj puder učvrsti

Ovaj korak je presudan. Neka se tečni puder učvrsti 3 do 5 minuta. Maramicom upij sav višak pudera sa tvog lica. Izbegavaj nos ukoliko imaš veće pore.

Naročito obrati pažnju na kapke, linije ispod očiju i uglove očiju (na ovim mestima će se višak pudera definitivno nakupiti). Ukoliko se puder nakupio u borama smejalicama, još jednom lagano utrljavaj puder preko njih koristeći istu četkicu.

12. Nanesi puder u prahu sa sunđerom

Ako misliš da je potrebno i ako si tako navikla, nanesi puder u prahu sa sunđerom, laganim, uzdužnim pokretima.

13. I za kraj…

Na kraju nanesi bilo koji puderasti proizvod na svoje lice (rumenilo, bronzer, …).

Možda ti sve ovo deluje komplikovano, ali tvoje lice će lepše izgledati ukoliko ispratiš sve navedene korake. Sve ovo zajedno ti zauzima najviše 5 do 7 minuta, a tvoja koža će delovati glatko i ujednačeno.

Ako želiš da izgledaš još besprekornije, postoji jedna mala tajna. Potrebno je da samo malo pokvasiš četku pre nanošenja, kako bi sprečila da ona upije višak pudera.

Uvek koristi čistu četku kako ne bi prenela bakterije i nečistoće na svoje lice, jer se tako mogu stvoriti bubuljice i akne.

Saznaj i ti zašto mnoge zadovoljne korisnice preporučuju svojim drugaricama Ingrid tečne pudere i koristeći ove savete se našminkaj kao da si išla kod profesionalnog šminkera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 5 =