7 pravila za online naručivanje i kupovinu šminke

online kupovina sminke i kozmetike

U Srbiji je online naručivanje i kupovina šminke i kozmetike sve zastupljenija, posebno kada je reč o pouzdanim prodavcima koji obezbeđuju različite opcije plaćanja naručenih proizvoda poput plaćanja uplatnicom, pouzećem ili karticom. Online kupovina štedi vreme jer ne moraš da ideš do radnje ili da telefonom proveravaš gde je dostupna tvoja nijansa tečnog pudera. Još jedna prednost online kupovine su nedeljne ili mesečne akcije kojima dodatno uštediš na omiljenim proizvodima.

Ipak, ukoliko želiš da kupuješ online, postoje bezbednosne predostrožnosti o kojima treba da povedeš računa, a kako je u pitanju kupovina kozmetike, treba da znaš nekoliko stvari o svojoj koži pre naručivanja proizvoda.

1. Saznaj svoj ton, podton i tip kože

Pri kupovini većine šminke, potrebno je da znaš koji ton i podton kože imaš kako bi odabrala boje koje će ti stajati. Za proizvode za negu, poput kreme za lice ili prajmera, treba da znaš koji tip kože imaš. Da li je u pitanju normalna, masna, kombinovana ili osetljiva. Ovako ćeš odabrati formulu namenjenu baš za tvoj tip kože. Bilo da kupuješ proizvode u radnji ili online, ove tri stavke su krucijalne za odabir šminke i kozmetike kojom ćeš biti zadovoljna.

2. Pročitaj opis proizvoda

Iako si bacila oko na tečni puder koji tvoja prijateljica koristi, to ne znači da će tebi odgovarati. Uvek pročitaj opis proizvoda pre naručivanja i kom tipu kože je namenjen.

3. Recenzije su tvoj najbolji prijatelj

Odabir kozmetike nije isto što i kupovina odeće. To su proizvodi koji su u direktnom kontaktu sa kožom pa je važno odabrati kvalitetne proizvode. Pročitaj recenzije proizvoda kako na sajtu prodavca, tako i na sajtovima i Youtube kanalima blogerki kojima veruješ. Forumi su takođe odličan način da saznaš tuđa iskustva sa određenim brendom ili proizvodom.

4. Nemoj kupovati kod neproverenih prodavaca

Kvalitet proizvoda je najveći problem pri online kupovini. Mnoge sajtove ne prave registrovane firme nego pojedinci koji se predstavljaju kao firme. Ukoliko sajt nema podataka o firmi, nemoj kupovati kozmetiku kod njih. Pogledaj koliko pratilaca prodavac ima na društvenim mrežama da vidiš da li se afirmisao kao neko ko garantuje kvalitet.

5. Pročitaj Uslove korišćenja

Iako ovo zvuči kao nešto što se podrazumeva, većina nas ne čita Uslove korišćenja datih na sajtu. Niko ne bi želeo da dobije proizvod koji mu ne odgovara, pa proveri da li sajt sa kog želiš da kupuješ ima opcije reklamacija koje ti odgovaraju. Ovo je naročito važno kada prvi put isprobavaš proizvod.

 

6. Korisnička podrška

Ozbiljni prodavci će uvek imati opciju da ih kontaktiraš putem telefona i emaila. Ako imaju online chat na sajtu i korisničku podršku putem društvenih mreža, tim bolje. Važno je da je prodavac zaposlio osobe koje su ti na raspolaganju za svaku nedoumicu.

7. Zaštita ličnih podataka

Sajtovi na kojima će tvoji lični podaci biti bezbedni moraju imati internet adresu koja počinje sa „https“ poput https://www.kozmetikaiparfemi.rs, odnosno koji levo od internet adrese imaju ikonicu zatvorenog katanca. Ukoliko vidiš ikonicu otvorenog katanca pored internet adrese, nemoj ostavljati svoje podatke jer sajt nema dobru tehničku zaštitu. Dodatne detalje o zaštiti podataka prodavac je obavezan da ima u odeljku Politika privatnosti.

https kozmetika i parfemi

 

 

Da li voliš da kupuješ šminku preko interneta? Koji su problemi sa kojima se suočavaš tokom online naručivanja ili kupovine. Na koji način bi prodavci mogli da ti olakšaju online naručivanje i kupovinu? Značilo bi nam da podeliš svoja iskustva i mišljenje u komentarima.

Tvoj K&P

Pogledajte spisak prodajnih mesta širom Srbije. Da bi Vam proizvodi stigli na kućnu adresu, naručite ih u našoj online prodavnici, a platite putem uplatnice, pouzećem ili platnim karticama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × jedan =