Kako serumi preporode kosu posle prvog korišćenja

Kosa

Čemu služe serumi za kosu?

Serumi za kosu štite i ulepšavaju kosu. Prave omotač oko dlake čime je štite od spoljnih uticaja poput prašine, vetra, zagađenog vazduha, UV zraka, vlage i toplote, i sprečavaju isušivanje kose zadržavanjem njene prirodne vlažnost. Ovaj omotač čini kosu mekanom i glatkom, sprečava pojavu „neposlušnih“ vlasi i pramenova, a kako reflektuje svetlost, kosa dobija i prelep sjaj. Još jedna važna osobina seruma je da olakšava raščešljavanje zamršene kose i sprečava da se kosa mrsi. Zamršena kosa nije samo nešto što nam oduzima vreme, već njeno raščešljavanje kida i trajno oštećuje dlaku.

Kako dolazi do oštećivanja dlake?

Anatomija dlakeSvaka dlaka se sastoji od tri sloja: medule (unutrašnji), korteksa (srednji) i kutikule (spoljni sloj). Korteks je najdeblji sloj i čini oko 80 posto dlake. U njemu se nalazi melanin (prirodni pigment kose) pa sredstva za farbanje moraju da prodru do korteksa kako bi promenila boju kose.

Kutikula je spoljni zaštitni omotač dlake koji se sastoji od ljuskica koje naležu jedna na drugu poput crepova. Kod zdrave kose ove ljuskice su spuštene i na taj način štite dlaku. One se prirodno blago podižu kada je kosa mokra ili vlažna, zbog čega je tada i najosetljivija. Šampon takođe podiže ljuskice, dok ih regenerator spušta. Farba za kosu ih drastično podiže jer mora da prodre do korteksa, ali time dosta oštećuju dlaku. Kada su ljuskice podignute, dlaka postaje porozna, teško zadržava vlažnost i slabije štiti kosu. Zbog ovoga su serumi važni za zdravlje kose. Oblaganjem dlake, serumi imitiraju zdravu kutikulu i time pružaju zaštitu i lep izgled kosi.

Kutikula dlake

Nanošenje seruma za kosu

Serum za kosu - pre i posle

Serumi se po pravilu nanose posle pranja kose. Kada operete kosu, samo je blago prosušite peškirom da pokupite višak vode. Pošto su serumi koncentrovani, ne treba ih stavljati u velikoj količini jer će kosa delovati masno i lepljivo. Počnite sa malo seruma, a po potrebi dodajte još. Mnoge dame kažu da serum stavljaju i na suvu kosu, posebno ako je prirodno neposlušna.

Stručnjaci preporučuju da se serum prvo 5-6 sekundi ravnomerno rastrljava po dlanovima da bi se ugrejao i lakše naneo na kosu. Prvo se nanosi na vrhove jer pomaže zaglađivanju rascvetalih krajeva, a potom se dlanovima „češlja“ kroz ostatak kose. Nemojte nanositi serum na koren kose i skalp jer se na tim mestima taloži i ostavlja utisak masne kose. Serumi se ne ispiraju već se ostavljaju na kosi do sledećeg pranja.

Pro Oil serumi sa vitaminima za farbanu, oštećenu, tanku i kovrdžavu kosu

Brend Vollare je zbog različitih osobina kose obezbedio nekoliko vrsta seruma: za farbanu kosu sa uljem makadamije (Pro Oil Color & Shine), za suvu i oštećenu kosu sa arganovim uljem (Pro Oil Intensive Repair), za tanku i retku kosu sa vitaminima E, A i D (Pro Oil Extra Volume), i za kovrdžavu i talasastu kosu sa kokosovim uljem (Pro Oil Perfect Curls).

Uljano-silikonski Vollare serumi sadrže prirodna ulja koja hrane kosu ali je ne čine masnom i teškom. Imaju želatinastu teksturu i nisu lepljivi poput nekih drugih proizvoda ovog tipa. Prijatnog su mirisa i kosa ih brzo upija.

Važno je da odaberete serum pogodan za Vaš tip kose.  Ovo su najvažnije osobine Vollare seruma za kosu:

 1. Pro Oil Color & Shine za farbanu kosu sa uljem makadamije:
  • pruža intenzivniju boju kose
  • štiti boju kose
  • sprečava krhkost kose
  • daje kosi sjaj
  • čini kosu vidljivo glatkom
 2. Pro Oil Intensive Repair za suvu i oštećenu kosu sa arganovim uljem:
  • regeneriše oštećenu kosu
  • dubinski hidrira kosu
  • čini kosu glatkom i sprečava da se mrsi
  • povećava fleksibilnost vlasi
  • štiti kosu od oštećenja i UV zraka
 3. Pro Oil Extra Volume za tanku i retku kosu sa vitaminima E, A i D:
  • pruža dodatni volumen kosi
  • hrani i jača vlasi
  • sprečava starenje kose
  • štiti kosu od nepovoljnih spoljnih uticaja
 4. Pro Oil Perfect Curls za kovrdžavu i talasastu kosu sa kokosovim uljem:
  • naglašava i definiše kovrdže
  • dubinski hidrira i povećava fleksibilnost vlasi
  • sprečava statički eliktricitet
  • štiti kosu od nepovoljnih spoljnih uticaja

Svi serumi se prodaju u staklenoj bočici od 30 ml sa pumpicom koja lepo dozira proizvod. Serume možete kupiti u našoj online prodavnici, u Lillly-u, DM Drogerie i u bolje snabdevenim prodajnim objektima širom Srbije.

Serum za farbanu kosu sa uljem makadamije VOLLARE Pro Oil Color & Shine

535,00 din

Serum za kosu Pro Oil Color & Shine sa uljem makadamije za farbanu kosu štiti boju kose i pruža joj intenzivniju boju i sjaj, čini kosu glatkom i sprečava krhkost vlasi.

Pogledajte video u opisu.

Pogledajte sve VOLLARE Pro Oil serume za kosu.

Zapremina: 30 ml

Šifra artikla: 5902026640916 Kategorije: , ,
Detaljnije

Serum za suvu i oštećenu kosu sa arganovim uljem VOLLARE Pro Oil Intensive Repair

535,00 din

Serum za kosu Pro Oil Intensive Repair sa arganovim uljem za suvu i oštećenu kosu, regeneriše oštećenu kosu, dubinski je hidrira, čini kosu glatkom, sprečava da se mrsi, povećava fleksibilnost vlasi i štiti je od oštećenja i UV zraka.

Pogledajte video u opisu.

Pogledajte sve VOLLARE Pro Oil serume za kosu.

Zapremina: 30 ml

Šifra artikla: 5902026640893 Kategorije: , ,
Detaljnije

Serum za tanku i retku kosu sa vitaminima E, A i D VOLLARE Pro Oil Extra Volume

535,00 din

Serum za kosu Pro Oil Extra Volume sa vitaminima E, A i D za tanku i retku kosu pruža dodatan volumen kosi, hrani i jača vlasi, sprečava starenje kose i štiti je od nepovoljnih spoljnih uticaja.

Pogledajte video u prilogu.

Pogledajte sve VOLLARE Pro Oil serume za kosu.

Zapremina: 30 ml

Šifra artikla: 5902026640909 Kategorije: , ,
Detaljnije

Serum za kovrdžavu i talasastu kosu sa kokosovim uljem VOLLARE Pro Oil Perfect Curls

535,00 din

Serum za kosu Pro Oil Perfect Curls sa kokosovim uljem za kovrdžavu i talasastu kosu naglašava i definiše kovrdže, dubinski hidrira i povećava fleksibilnost vlasi, sprečava statički eliktricitet i štiti kosu od nepovoljnih spoljnih uticaja.

Pogledajte video u opisu.

Pogledajte sve VOLLARE Pro Oil serume za kosu.

Zapremina: 30 ml

Šifra artikla: 5902026640886 Kategorije: , ,
Detaljnije
Napišite nam u komentarima da li ste probali Vollare serume i koji su Vam utisci. Ukoliko nas još niste zapratili na Instagramu, čekamo Vas na nalogu @kozmetikaiparfemirs. Podelite sa nama utiske o Vollare proizvodima korišćenjem hashtaga #kozmetikaiparfemirs. 
Vaš K&P
Pogledajte spisak prodajnih mesta širom Srbije. Da bi Vam proizvodi stigli brzo na kućnu adresu, naručite ih u našoj online prodavnici. Online narudžbine možete platite putem uplatnice, pouzećem ili platnim karticama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

trinaest − tri =