6 make-up grešaka zbog kojih izgledaš umorno

Umoran izgled kože

Niko ne voli da čuje rečenicu “Baš deluješ umorno“, posebno ako si odvojila vreme da se našminkaš i doteraš. Šminkanje koristimo da sakrijemo tragove umora, ali određene greške zapravo naglašavaju umor ili čine da deluješ umornije nego što jesi.

Izdvajamo 6 najčešćih grešaka koje čine da deluješ umorno i savete kako da ih izbegneš.

Greška #1: Nisi nanela hidratantnu kremu

Prvi korak pri šminkanju je nanošenje hidratantne kreme. Kada preskočiš ovaj korak, koža deluje neelastično i suvo, a time i umorno. Obrati pažnju na delove lica koji su skloni isušivanju. Ovo je posebno važno tokom hladnih dana kada vetar dodatno isušuje i iritira kožu.

Greška #2: Pogrešno nanosiš puder i korektor

Ako ne pokriješ podočnjake, delovaćeš umorno, ali pogrešno nanošenje pudera i korektora će dodati godine tvom licu, delovaćeš iscrpljeno i naglasićeš sitne bore oko očiju i usana. Da bi ovo izbegla, uvek nanesi prajmer za lice koji odgovara tvom tipu kože. On će napraviti ujednačenu podlogu za puder i ostalu šminku. Takođe, vodi računa da nijansa pudera i korektora odgovara tvom podtonu kože. Možda ti se čini da koristiš dobru nijansu pudera, ali postoje trikovi kako to da potvrdiš. Bilo da koristiš tečni ili kameni puder, uvek dobro izblenduj puder i korektor kvalitetnom četkicom ili sunđerom. Nemoj vući blender po licu već lagano utapkavaj šminku.

Cakey sminka

Greška #3: Ne koristiš prajmer za kapke

Prajmer (podloga) za kapke obezbeđuje da se senka, olovka za oči i ajlajner ne razmazuju tokom dana. Ova podloga dodatno sprečava da se senka skuplja u naborima kapaka što čini da deluješ starije.

Greška #4: Nisi nanela boju na obraze

Bleda koža čini da deluješ umorno i prehlađeno. Udahni svežinu licu nanošenjem bronzera i rumenila. Pogledaj uputstva kako da naneseš rumenilo i bronzer za tvoj oblik lica.

Greška #5: Koristiš pogrešnu boju olovke za oči

Bronzane i zlatne olovke za oči će činiti da deluješ umorno ukoliko je tvoj podton kože hladan. Takođe, preterivanje sa tamnim bojama oko očiju učiniće da deluju sitnije i naglasiće kapilare ukoliko si neispavana. Koristi svetlije boje olovaka kako bi oči delovale krupnije i odmornije.

Zelena i plava za podton kože

Greška #6: Ne popravljaš šminku tokom dana

Čak i kada se savršeno našminkaš ujutru, tokom dana će neminovno doći do razmazivanja i bleđenja boja. Proveri tokom dana da li su se ajlajner i maskara razmazali ili se možda skinulo rumenilo i popravi šminku. Ukoliko si sklona višku sebuma, ukloni ga maramicom jer doprinosi neurednom izgledu i razmazivanju šminke.

Koje si greške ti pravila pri šminkanju? Šta si promenila? Napiši nam iskustva u komentarima ispod ili na Facebooku i Instagramu.

Tvoj K&P

Pogledajte spisak prodajnih mesta širom Srbije. Da bi Vam proizvodi stigli na kućnu adresu, naručite ih u našoj online prodavnici, a platite putem uplatnice, pouzećem ili platnim karticama.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × četiri =