Gde se sve nanosi korektor?

Korektor - mapa nanosenja

Korektor je pouzdani saveznik za lepotu svake žene koji je tu čak i kada nam koža nije raspoložena. Međutim, ako koristiš korektor samo da bi prekrila tamne podočnjake ili poneku bubuljicu, ne koristiš njegov pun potencijal.

Već smo pisali o 17 trikova za koje možeš da koristiš korektor, a ovog puta se fokusiramo na lice i kako da naglasiš određene delove. Ovde nećemo govoriti o kompletnom konturisanju lica, već o korišćenju korektora za svakodnevnu šminku, gde se sve nanosi i zašto. Korektor nanesi nakon tečnog pudera.

1. Ispod oka u obliku trougla

Korektor koji je svetliji od tvoje nijanse kože će naglasiti delove lica na koje ga naneseš. Da bi prekrila podočnjake i naglasila obraze i oči, nanesi korektor ispod oka u obliku trougla kome je špic na dnu.

 

2. Na sredinu čela

Fokus lica treba da bude na njenoj sredini. Kako se ovalno lice smatra idealnim oblikom, teži se da mu se drugi oblici što više približe. Da bi se ostavio utisak ovalnijeg lica, nanesi korektor na donju sredinu čela. Ovo će dodatno usmeriti pažnju na oči.

3. Duž nosa

Korektorom nanesi vodoravnu liniju preko sredine nosa. Ovo će suziti nos i staviti fokus na sredinu lica. Ukoliko imaš tamniju kožu oko nozdrva, nanesi korektor i ovde.

4. Na sredinu brade

Prekrij crvenilo i izduži lice stavljanje korektora na sredinu brade. Ukoliko imaš tamniju kožu oko uglova usana, nanesi korektor i ovde.

5. Iznad Kupidonovog luka

Istakni gornju usnu i definiši Kupidonov luk tako što ćeš naneti korektor iznad linije samog luka.

6. Oko obrva

Ukoliko želiš da dodatno definišeš obrve, možeš ih uokviriti korektorom. Pročitaj kako da našminkaš obrve da deluju punije i gušće.

Definisanje obrva korektorom

7. Oko usana

Slično kao sa obrvama, usne možeš dodatno istaći i definisati ako ih uokviriš korektorom nakon što naneseš ruž. Nanesi korektor oko spoljne linije usana. Ovo će sprečiti razmazivanje karmina, dodatno definisati oblik usana i prekriti bilo kakav prelaz ruža na kožu.

 

Ingrid „Ideal Skin“ korektori

Korektori Ingrid ideal Skin - 9, 10, 11

Ukoliko još nisi pronašla svoj idealan korektor, probaj Ingrid „Ideal Skin“ korektore u nijansama 9, 10 ili 11.

Ovi tečni korektor potpuno prekrivaju nesavršenosti na licu i tamne krugove ispod očiju, a lagana formula obogaćena vitaminima i prirodnim ekstraktima hrani i hidrira nežnu kožu lica.

Gde sve ti nanosiš korektor na lice? Napiši nam u komentaru ili na Facebooku i Instagramu.

Tvoj K&P

Pogledajte spisak prodajnih mesta širom Srbije. Da bi Vam proizvodi stigli na kućnu adresu, naručite ih u našoj online prodavnici, a platite putem uplatnice, pouzećem ili platnim karticama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

trinaest − 1 =